kvinnojouren norrtälje snäckan

SNÄCKAN

Kvinnojouren Snäckan bildades redan år 1990 i Norrtälje. Vi är en ideell förening som är partipolitiskt- och religiöst oberoende. Föreningens mål är att verka för ett samhälle fritt från våld.


I nuläget är vi drygt 10 jourkvinnor som jobbar aktivt och vi har ett 50-tal stödmedlemmar. Arbetet som jourkvinna innebär bland annat att hålla stödsamtal, förmedla kontakt med myndigheter och ge praktiskt stöd genom att exempelvis följa med på förhör eller rättegång. Vi har även ett skyddat boende som vi ombesörjer.

Vi jourkvinnor i Snäckan har lång och gedigen erfarenhet av verksamheten och jobbar ständigt med att utveckla våra kunskaper genom adekvata utbildningar. Vi samarbetar mycket med bland annat socialtjänsten, polisen och andra kvinnojourer runt om i landet. Yttersta ansvar för Norrtälje kvinnojour Snäckan har vår styrelse. Jouren finansieras framför allt av bidrag från Norrtälje kommun men även genom privata gåvor och bidrag.

VILL DU stödja vårt arbete?

Det finns flera sätt att stödja vår verksamhet i kampen mot våldet.


BLI STÖDMEDLEM

Att bli stödmedlem kostar 100 kr/år. Du kommer då inte arbeta aktivt i jouren men får möjlighet att delta på vårt årliga medlemsmöte och då få en inblick i verksamheten. Du blir stödmedlem genom att sätta in 100 kr på pg. 620467-1. Märk betalningen med "Stödmedlem + ditt namn".


GE ETT BIDRAG

Om du vill ge ett bidrag kan du göra det på två sätt:

1. Swish. Vårt swishnummer är 123 005 29 28. Märk betalningen med "gåva"

2. Du kan även sätta in på vårt pg nummer 620 467-1, märk betalningen med "gåva".


Det går också bra att ringa oss vid oklarheter eller frågor.

ÄR DU vår nästa jourkvinna?

Brinner du för att hjälpa våldsutsatta kvinnor och vill bli en av oss?


Vi har grundutbildningar på regelbunden basis. Utbildningen är utformad av ROKS (riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige). Utbildningen hålls i våra lokaler i Norrtälje och ges vid cirka 8 kurstillfällen förlagda till kvällstid. Kursen ger fördjupad kunskap i jourarbete, våldets konsekvenser, rättsprocess, bemötande och annat som du behöver veta för att förbereda dig för jobbet som jourkvinna. Skicka in en kort presentation av dig själv till snackan.norrtalje@roks.se och beskriv varför du vill engegera dig i Snäckan så hör vi av oss!

NU finns vi på sociala medier

Du har väl inte missat att Norrtälje Kvinnojour Snäckan nu finns på facebook och Instagram?

Tryck på ikonen för att komma till våra sidor.